Bij aankoop van uw woning en soms ook bij verkoop van uw huidige woning kan het verstandig zijn om een bouwtechnisch rapport te laten opstellen van de woning.

Bij verkoop kan dit van belang zijn wanneer er zaken aan uw woning zijn welke helder in kaart moeten worden gebracht voor potentiele kopers. Zo kan bij de kandidaat een drempel weggenomen worden of een onzekerheid inzichtelijk gemaakt worden. Ook met betrekking tot uw meldingsplicht kan dit van belang zijn.

Bij aankoop verschaft u zich middels een bouwtechnokeuring goed inzicht in de kosten waarmee u rekening dient te houden op zowel de korte als lange termijn. Ook zaken welke u nog niet gesignaleerd had komen in een bouwtechnokeuring duidelijk naar voren. Wellicht zijn er aan de woning zaken die nader onderzoek vragen. Middels een bouwtechnokeuring en de aanwijzingen welke de bouwkundige u tijdens de keuring mee geeft verschaft u zich duidelijkheid en inzicht.

Sharon Bish Makelaardij heeft in haar netwerk goede bouwkundigen welke gespecialiseerd zijn in aankoop- en verkoopkeuringen.